Hvordan ta vare på voksduken

Slik tar du vare på voksduken: tips for langvarig bruk

Voksduk er en praktisk løsning for å beskytte bordet ditt mot søl, flekker og slitasje. Disse dukene, laget av PVC, er holdbare og enkle å rengjøre, og de finnes i et bredt utvalg av farger og mønstre for å passe enhver smak og innredningsstil. For å sikre at din voksudk forblir i topp stand og varer lenge, er det viktig å ta vare på den på riktig måte. Her er noen enkle tips for å hjelpe deg med å opprettholde din voksduk:

1. Rengjøring etter bruk:

Rengjør voksduken etter bruk og fjern matrester, søl eller flekker. Du kan enkelt tørke av overflaten med en fuktig klut eller svamp og mildt såpevann. Unngå sterke rengjøringsmidler eller slipende skrubber, da disse kan skade PVC-materialet.

2. Unngå varme gjenstander:

Voksduken er ikke varmetolerante, så det er viktig å unngå å plassere varme gjenstander som kasseroller, stekepanner eller retter rett fra ovnen på dukens overflate. Bruk alltid underlag under varme gjenstander for å beskytte PVC-materialet og forhindre skade.

3. Oppbevaring:

Når du ikke bruker PVC bordduken, bør du oppbevare den på en måte som beskytter den mot støv og skitt, samtidig som den opprettholder sin form. Rull eller brett forsiktig PVC bordduken og oppbevar den på et kjølig, tørt sted vekk fra direkte sollys og varmekilder.


5. Stryk ut bretter med overlegg:

Selv om voksduker er ganske slitesterke, kan de noen ganger få bretter eller folder etter oppbevaring. Disse brettene kan være irriterende og påvirke utseendet på bordduken. Ved å bruke et overlegg av et tynt håndkle mellom bordduken og strykejernet, kan du forsiktig stryke ut brettene uten å skade PVC-materialet. Pass på å bruke en lav til middels varmeinnstilling på strykejernet for å unngå å smelte voksduken.

Ved å følge disse enkle tipsene kan du sikre at din PVC bordduk forblir i god stand og varer lenge. Ved å ta vare på PVC bordduken din riktig, kan du nyte godt av beskyttelse og funksjonalitet på bordet ditt i mange år fremover.

Share the Post:

Related Posts

Dekorfolie

Eller kontaktpapir som mange også vil kalle det, det tradisjonelle hyllepapiret fra tiden da hylleplater ble levert som ubehandlet sponplate

Read More