Hvilken bordduk velger man?

Det er mange forskjellige typer duk man kan kjøpe hos dekorer.no og vi utvider stadig utvalget. Her er noen av våre typer bordduker og vi går litt igjennom de forskjellige typene så du enklere kan velge.

Voksduk

Den tradisjonelle voksduken er fantastisk til det aller meste. Voksduk er småbarnsfamiliens beste venn og den pynter flott opp i hagen på sommeren. Voksduk beskytter bordet og er svært enkelt å vedlikeholde.

Akrylbelagt duk

Tekstilduk av bomull, lin eller polyester som vi har belagt med et lag akryl. Dette gjør at søl som vann, vin og saft perler seg og enkelt vaskes vekk med fuktig klut eller papirtørkle. Vi kaller dette ofte en akrylduk, men det er faktisk en tekstilduk som er ment til å gi deg en selskapsduk med enklere vedlikehold. Akrylduken ser mye flottere ut og passer både til selskaper og daglig bruk. Er man uheldig og søler så tørk av med en gang, da slipper man maskinvask.

Plastbelagt duk

Plastbelagt bordduk er i motsetning til voksduk laget av tekstiler som bomull, lin eller polyester med et lag gjennomsiktig plast. Dette gir en holdbar duk som du vil ha glede av i mange år. 

Bordduk ginko grønn

Gjennomsiktig duk

Gjennomsiktig duk, eller glassklar plast er et populært produkt. Mange kaller det også gjennomsiktig voksduk. Duken beskytter bordet og du får den i flere tykkelser som gjør at du kan velge å klippe den kant i kant med bordet, eller en tynnere som faller over bordkanten. Du kan også bruke en slik folie som en lett presenning eller den tykkere som vindu i en presenning.